28. Husa klub: SNĚNÍ O BRNU VÝTVARNÍKŮ

Kateřiny Šedé a Rostislava Pospíšila a …

Jací jsme byli, jsme a budeme? Jaké příběhy s námi zažívá město Brno?
S Bohumilem Hrabalem a brněnskými výtvarníky budeme snít o našem městě.
O poetičnosti a kulturnosti města Brna…

28. díl Husa klubu
úterý 7. ledna 2014 18:00-20:00 hod.
Kongresový sál Divadla Husa na provázku, Zelný trh 9, Brno, www.provazek.cz
moderuje kněz a publicista Jan Hanák, www.hoha.cz

hosté:
Silvie Šeborová (*1981 Brno), www.artalk.cz
je brněnská historička umění a kurátorka. Zajímá se o netradiční způsoby prezentace umění. V letech 2004–7 pracovala jako externí lektorka v Moravské galerii, v letech 2007–10 jako kurátorka pro edukační činnost. V roce 2008 založila internetový server www.artalk.cz, který v současné době vede. Kurátorsky připravila několik výstav Kamily Ženaté a přehlídku Hands Free Breast Pump (2011). Do knihy Místa počinu (2010), věnované historii výstavních prostorů, přispěla kapitolou o „divokých“ 90. letech.

Kateřina Šedá (*1977 Brno), wiki
je brněnská výtvarnice zabývající se konceptuálním uměním. Zaměřuje se na sociálně laděné happeningy a experimenty, které bourají zažité stereotypy a pomáhají lidem vystoupit ze sociální izolace. Většina projektů se týká jejího bydliště v Brně Líšni. Roku 2005 obdržela Cenu Jindřicha Chalupeckého za projekt Je to jedno.

Rostislav Pospíšil (*1950 Brno), wiki
je brněnský výtvarník, příležitostný spisovatel a režisér. Věnuje se kresbě, grafice, malbě a scénografii. Spolupracuje s mnoha brněnskými institucemi. Pravidelně vystavuje od roku 1973. Jeho díla byla několikrát úspěšně vydražena v benefiční aukci Nadace Veronica, info

a další brněnští výtvarníci

Věnováno Bohumilu Hrabalovi k stým narozeninám a všem aktivním a tvůrčím Brňanům.

Těšíme se na vás!
Husa klub – Žijeme Brnem, www.husaklub.cz