Meeting Brno 2017 – 19.5. – 28.5.

MEETING BRNO se koná každoročně na konci května a nabízí platformu pro setkání zástupců různých názorů, kultur a náboženství. Jeho program sestává z diskusních fór s inspirativními hosty a množství uměleckých vystoupení, která rozvíjejí hlavní festivalové téma.

První ročník festivalu proběhl v květnu 2016 a navazoval na projekt Rok smíření, kterým si Brno v roce 2015 připomnělo konec druhé světové války v nejširším kontextu, tedy i oběti nacistické diktatury a poválečného násilí. Rok 2016 se soustředí na migraci, na ztrátu a nalézání domova, a námětem aktuálního ročníku je jednota Evropy, ohrožená populismem a společenskou radikalizací.

Členové Spolku absolventů a přátel se některých akcí účastní a na celý program srdečně zvou. Zvláště připomínáme Pouť smíření, která se koná v sobotu 20. 5. od hromadného hrobu v Pohořelicích do zahrady Augustiniánského opatství na Mendlově náměstí. Na poutníky tam bude čekat občerstvení, hudba a zajímavá setkání s pamětníky a osobnostmi veřejného života. Zakončení akce se zúčastní také primátor města Brna Petr Vokřál a hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek.

Program festivalu Meeting Brno 2017 (19.5. – 28.5. 2017)