„Pěkně prosím otevřete aneb s gratulacemi po žebrotě“ – 20. 12. 2017

Procházka přeložena na středu 20. prosince, omlouváme se za komplikace. S ohledem na změnu data si dovolujeme pořádat o novou nezávaznou registraci.

Petrov pohled ze Špilberku; By D.A.Tiger (Own work) [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

Zajděte s námi na adventní procházku po brněnských kostelích s povídáním především o Vánocích jako svátcích obdarovávání a štědrosti. Na jednotlivých zastaveních si připomeneme historii Vánoc jako příležitosti, kdy lidé obdarovávali potřebné a chudé. Budeme si povídat nejen o vánočních obchůzkách a vinšování, ale také o tradici zpívání koled, stavění betlémů a vánočních stromů. Připomeneme také to, že Brno bývalo až do roku 1945 česko-německo-židovské město. Po procházce se zastavíme na punč.

Provede nás religionistka a etnoložka Zdenka Pitrunová, která rovněž pracuje jako průvodkyně pro TIC Brno.

V případě, že máte o procházku zájem, prosíme o nezávaznou registraci.

Sraz: 20. prosince 2017 v 17 hodin před kostelem sv. Tomáše na Moravském náměstí, děti nebo vnoučata vezměte klidně s sebou…